pondělí 13. srpna 2018

Prach v očích, ostny v těle, sršni za pozadím

Každé čtyři roky se volí Poslanecká sněmovna (pokud se sama nerozpustí dříve). A každé čtyři roky probíhají Rumcajsovy míle na Valečově (pokud se nezruší kvůli hrozbě požáru).

Před osmi lety se mi ve skalních labyrintech podařil husarský kousek, když jsem si v E2 doběhl pro 2. místo v kategorii H21A. Kamča tehdy měla také dobrý rok, skončila druhá a porazila o místo v té době vycházející devatenáctiletou hvězdu Denisu Kosovou. Před čtyřmi lety jsme zavítali jen na den; letos tudíž nastal čas na plnokrevnou účast.

Jsa o osm let starší a méně prozíravý, nedopatřením se společně s ostatními členy oddílu hlásím do elity. Což mne dostatečně vytrestalo neustálým lozením po čtyřech, zkrvavenými končetinami z akátových hustníků a také troškou adrenalinu v zarostlém sadu při čekání na nálet sršňů.

Lahůdka ke konci E2
V každém případě si kromě škrábanců domů přivážím opět jedinečné zážitky. A to zejména z E2, která byla v případě úspěšných kontrol ve stylu kulečníku (ťuk-ťuk), v případě méně úspěšných kontrol ve stylu motorizované rikšy (tuk-tuk), které jaksi došel benzín.

Proč je Kamča bosá? Zkrátka jí ještě nepřišly nové Mizuno Hayate 4, model roku 2018
Kamča si doběhla po solidní 3. místo, když ji potrápila vedro v E2, Alička si v D12 vyzkoušela pár těžších kontrol ve skalách a Mareček s Majdou si nás povodily po fáborkách. Škoda jen elity, která byla početně oslabená díky paralelně pořádané Grand Prix Polonia v Jakuszycích. Člověk se holt na víkend jen tak nenaklonuje (tedy aspoň prozatím to nejde).