úterý 10. dubna 2012

Na návštěvě u paní Kratochvílové

Běh Jarmily Kratochvílové v Golčově Jeníkově je na Vysočině pojem. Jsou tací jako například Honza Žanda, kteří nevynechali doposud žádný z 28. ročníků. Běh nezměnila ani stavba obchvatu kolem města, s níž si činovníci poradili podběhem po pěší stezce. Celkově jde o silniční patnáctku, která má docela přijatelné parametry - kromě obligátního běsnění mezi poli jde část tratě lesem a poslední pětka jde lehce dolů, takže se závod nedokončuje v úplné křeči.

Odkud ta holka je? Bydlí v Praze, běhá za Kladno, dres má z Chotěboře a rukavičky z Číny (foto: Martin Symon)
Letos ale závod nenabízel polívčičku zadarmo. Teplota kolem nuly, ze západní fronty neklid, nějaká ta sněhová vločka, takže na rekordy rozhodně zaděláno nebylo. Kamča se ale držela statečně a doběhla s časem 59:26 v celkovém pořadí čtvrtá, za Ruskou, Maďarkou a nestárnoucí Janou Klimešovou. Potěšilo vítězství nad celkově pátou Petrou Kamínkovou, která závod běžela v maratónské přípravě. I web běhej.com Kamčin výkon označil za "celkem překvapivý".

Ceny byly více než důstojné - je vidět, že organizátorka je žena a ještě k tomu sportovkyně (foto: Martin Symon)
Mne hlavně těší, že v naší rodinné soutěži o traťové rekordy alespoň na této trati vedu s časem 56:50 z roku 1999. Počasí mi v tomto případě hrálo docela do karet. Ale jak ještě dlouho? ;-)