pondělí 1. srpna 2022

Jarní sezóna Alice: II. díl, orienteering

Neškodí se ohlédnout za jarem a připomenout si Aliččinu úspěšnou jarní sezónu. (Díl 2.)

Štafety mají vždycky mimořádný náboj. A když jde navíc o spojené kategorie mladších a starších dorostenek, je konkurence dvojnásobná. A s ní i boj, napětí a radost z dobrého výsledku. Na úvodních jarních štafetách v Novém Městě n. Moravě rozeběhla na skvělém 4. místě a přispěla tak k bronzu Kotlářky, pro který bylo dále klíčové i 3. čas na posledním úseku Viki Škáchové.

V prestižním souboji sice až za Tretrou, ale před Pragovkou

MČR sprintových štafet: Díky svým rychlým nohám byla Alice nasazena na prestižní post finišmenky ve štafetě DKP2 ve smíšených štafetách DH18. A úkolu se zhostila skvěla - startovala 22. a díky 6. místu na svém posledním úseku (a i ostrému finiši) stáhla štafetu DKP2 až na 12. místo. Mimochodem v tomto závodě bylo 15 týmů diskvalifikováno. Opět připomínám, že jde o společný závod mladších a starších dorostenek, tj. soupeřky mohou být až o 3 roky starší. 

Tu dám!

MČR middle bylo vrcholem jara, na kterém Alice rozhodně neměla žádná velká očekávání. V semifinále doběhla až 8., což bylo skutečně o vlásek - postupovalo jen 9 závodnic z každé ze dvou skupin. Na začátku finále běžela skvěle na 2. místě, pak ji série chybek katapultovala na 6.-7. místo. Viki ji ke konci doběhla o 2 minuty, ale Alice předvedla ostrý finiš a doběhla si pro nečekané a hlavně zcela zasloužené 5. místo. Konec dobrý, všechno dobré; hlavně jí tím odpadl jakýkoli stres ve zbytku sezóny ohledně obhajoby licence A.

Vzhůru k velké bedně