středa 15. května 2013

7 - 5 - 4 - ?

Nejistá sezóna. Tak lze označit Kamčin vstup do elitního orienťáku letošního roku. Minulý týden sice charakterizoval postupný vzestup ze 7. na 4. místo, ale je to důvod k optimismu?

Kamču trápí problémy hned dvojího rázu a díky nim už téměř dva měsíce netrénuje kvalitně. Po návratu z Šumavy přišla série nachlazení a absence MČR v krosu. V dubnu silná alergie, destruktivní kašel a na to navazující nachlazení, k tomu bolesti mezi žebry. Na plicním oddělení naštěstí minulý týden vyloučili vážnější problémy jako zánět pohrudnice a plicní embolii a s kýženým ochlazením se také zlepšila alergie. Ale bolest stále trvá a kašel limituje kvalitnější výkony.
Noha nohu mine...
Druhou stranou téže mince je ustrnulá, minimální mapová příprava. S tímto stavem Kamča odjížděla na MČR ve sprintu a proto se 7. místem může být spokojená. Není ale spokojená s výkonem - zkratovité oběhnutí z K2 na K3 (37') a poté výrazně špatná volba na K17 (37') byly chyby, které se zkrátka nemají dělat, zvláště když na druhé místo ztratila 51' a na první 1:25.
I sběrka může být zásadní kontrolou
Během víkendových Áček by za normálních okolností měla lepší long, ale dost chybovala hned na K1 (1:50) a postup na sběrku přímo údolím byl špatný (1:23). A tak byla o místo lepší na middle. Víkendové závody byly nebe a dudy - v sobotu celý den déšť a v neděle celý den sluníčko, v sobotu (alespoň v mé kategorii) les vhodný na zimní ligu, v neděli příjemné detaily, i když extrémně kopcovitý závěr byl nad mé síly.
Alička si vyhlášením kompenzovala nevyhlašování (jejího 2. místa) v HDR

Tímto bychom moc rádi poděkovali hradečákům za poskytnutí azylu ve stanu, Blešce a Mírovi za pohostinnost v parádním domečku a dětské školce "U soptíků" za výborné hlídání.