pondělí 28. května 2012

MČR v atletice (10km)

I když na aktualizaci bločku není ani třetina času, co by byla potřeba a tudíž některé Kamčiny sportovní výkony jsou zaznamenány žádnými či pouze kusými údaji (což mi připomíná brilantní poznámku z doby války v Iráku: "Z bojistě máme pouze kusé údaje: kusy Udaje a údy Kusaje."), nemůžu vynechat zmínku o mistrovství ČR v atletice na 10km, které se konalo 5. května na stadionu v Hradci Králové, tj. v podobě kroužení 25 okruhů.

Kamče se podařilo nezamotat si hlavu a doběhla na 4. místě, což je po 14. místě na letošním MČR v krosu velký skok vpřed. Čas 37:05 (na 5.km 18:25) sice není oslnivý, ale běželo se za teploty 24 st. C. a velmi dusného počasí před bouřkou. První trojice specialistek byla nad její síly a tím pádem se vysoce cení, že porazila všechna ostatní děvčata, včetně kamarádek-vrchařek Pavly Havlové a Táni Metelkové. Pan Kervicer měřil Kamče mezičasy: 3:34-36-42-45-48-50-45-47-45-35. Ukazují, že kolem 5.km panovala malá krize, pak se ale Kamča srovnala a udržela žádoucí tempo. Výsledky jsou na webu atletika.cz.

Perlička na závěr: Díky účasti šéftrenéra české atletické reprezentace Tomáše Dvořáka si člověk všiml, že je kuřák, což potvrzují i debaty jinde.