neděle 28. února 2010

Halové MČR v atletice

Padlo nám soustředění ve Slovinsku a tento víkend navíc končila platnost roční permanentky v pražském ZOO, proto jsme se v sobotu rozhodli pro výlet do Stromovky a do ZOO, zkombinovaný s Kamčinou účastí na halovém MČR v atletice ve Stromovce.

Byl to souboj Davida s Goliášem. Intervaly na dráze za poslední rok šla Kamča jednou. Rychle běžela v posledních dvou zasněžených měsících maximálně dvakrát. A když soupeřky před startem začaly šlehat energizéry Nutrendu, Kamča se místo kofeinu, taurinu, dimethylaminoethanolu, L-carnitinu a cholinu s rostlinnými extrakry z aurantium ženšenu, ashwagandhy, yerba mate a ginkgo biloby spokojila s vodou z vodovodu. Nasadila maratónky (jako jediná z celého pole) a šla. Ještě že měla čerstvě vyfasovaný atletický dres jejího nového extraligového oddílu A.C. Tepo Kladno; bez něj by ji na start ani nepustili.

Průběh závodu byl očekávaný: první skupinka o třech závodnicích se trhla od samého začátku. Kamča odvážně vedla a roztrhla postupně zpomalující druhou skupinku. V závěru ale byla doběhnuta a v souboji tří závodnic o 4.-6. místo tahala za nejkratší konec, jak ukázaly až oficiální výsledky. Vyhrála Květa Pecková, která Kamču těsně porazila i na loňském Akademickém MČR v krosu.

Čas 10:02.61 je nicméně zlepšení osobáku o 10 sekund a vzhledem k nulové specializaci na tuto disciplínu dobrá rychlostní vizitka na jaro. Přenos z HMČR v atletice bude v úterý na ČT 2 ve 14:45 a opakování ve středu na ČT 4 v 15:00. Z ženské trojky, která má hodně daleko do světové kvality, očekávejme ale maximálně krátký šot.