neděle 15. listopadu 2009

Běh 17. listopadu ve Hvězdě

Oboru Hvězda považuji za domácí zahrádečku, co nejednou cítila došlap našich maratónek, i když pravdou je, že v posledních dvou letech by mi k počítání běhání ve Hvězdě stačila jediná ruka. V sobotu se v ní konalo každoroční prestižní AM ČR v přespolním běhu, kde Kamča nastoupila do veřejného závodu žen. V něm bylo několik slibných soupeřek, mj. triatlonistka z Pekingu Vendula Frintová či kamarádky a soupeřky z orienťácké repre.

Start: vpravo si tretry kontroluje Vendula Frintová (foto: Martin Symon)

Průběh závodu jsem moc nesledoval, s Aličkou jsme raději lozili po zádech dřevěného hrocha. Překvapilo mne tudíž, když Kamča probíhala prvním kolem ve vedoucí skupině a to v hodně ostrém tempíčku. Ve druhém kole jí ale pozdější vítězka, Květa Pecková (ano, je to juniorka od Květy Peckové-Jeriové, známé moderátorky klasického lyžování a bývalé olympijské reprezentantky), nastoupila v kopci a Kamča už nezareagovala. Čas 15:17 na 4,4km v krosu je ale velice hezký (3:28 na km) a 2. místo je fantazie.

První dvě neustále spolu (foto: Martin Symon)

Na stránce pořadatele stále ještě nevisí oficiální výsledky, škoda jen, že Frintová vzdala závod po prvním kole poté, co vypadla z přední skupinky. Několik foteček pochází ze na serveru běhy.cz. Kamča se mihla i v BBV na ČT1 cca v 19:45, záznam bohužel ale není na webu.