pondělí 3. srpna 2009

Číměř

V sobotu dopoledne jsme si naplánovali mapové úseky na Senotíně, včetně Toi-Toi papírků. Pokud znáte moji stavbu, už víte, čeho byste se dočkali: nepřehledných oblastí, nekompromisních postupů, pastiček a lákadel. Maličko jsme ale byli tuzí po předchozím dni (všimněte si, jak používaje plurál myslím singulár), kdy jsme v Rožmberských lesích pod vrchem Na Klenové (588m) kousíček od Jindřichova Hradce vyrazili na tempíčko, zakončené několika ostřejšími 300m. Vrch Na Klenové jest mimochodem krásné, pro běh nepříliš objevené místo západně od Lodhéřova, a v jeho lesích se nachází i barokní Prokopský dvůr, který je právě na trhu. Pokud máte nazbyt 15 mil. korunek, není v dnešní pohnuté době lepší investice.

Vracíme se z tréninku a v Číměři vidíme natažené paspule a nápis CÍL. Že by triatlon? Místní nadšenec potvrzuje. Stíhá ho Kamča? Ale ano, start je ve 3 odpoledne, stačíme tak dojet domů, najíst se a připravit děti. Vyrážíme proto zcela neplánovaně a po 3 hodinách tréninku v posledních 24 hodinách na sprinttriatlon v Číměři, situovaný v jednom z nejkrásnějších prostorů v blízkém okolí JH.


Bezprizorní Kamču během prezentace loví pražský tým PK Triton. A pak vše začíná naplno. Během plavání je vidět, že poslední Kamčino plavání proběhlo v dávnověku, ale i tak zvládá vyplavat na krásném 3. místě. Následuje ale kolo, které je její nejslabší disciplína. Kamča jede pěkně, nicméně 3. místo je netknuté a vedoucí závodnice je před ní už o 7 a půl minuty. Takže jí hlásíme jen odstup od druhé, o které jsme čekali, že by ji Kamča měla předběhnout.

Pak čekáme a volný čas si zpříjemňujeme místními atrakcemi. Trampolína, cukrová vata, točená zmrzlina, krásně chlazený Bernard. Co více si přát?


Nakonec dobíhá vítězka. Překvapivě jen 30 vteřin za ní se ale objevuje Kamča, která vůbec nevěděla, že odstup je tak malý a závěr proto vypustila. I tak ale lepší běžecký čas měli ze 60 startujících jen 2 triatlonisté. A pak už zbývalo jen trpělivě 3 hodiny čekat na vyhlášení. Alička si čas zpříjemnila úvodní triatlonistickou disciplínou...


... respektive si hrála na Béďu Trávníčka.

Poněkud šnekoidní pořadatel nakonec započal vyhlášení, sice o 50 minut později, ale přece. Alička hned ukazuje, na které místo hodlá cílit v budoucnu.

Návdavkem o pouhých pár vteřin vyhrává soutěž týmů právě PK Triton. Kamča získává cenný půllitr Společnosti přátel piva, poklona panu Bernardovi za dodání hodnotné ceny. Triatlon u nás zabodoval umístěním, tratí i "občanskou vybaveností". A kde je Bernard z Vysočiny, tam jednoduše nemůže být špatně.