středa 2. srpna 2017

Třetí o jediný bod!

Stejně jako před pěti lety Kamča opět reprezentovala na mistrovství v běhu do vrchu. Opět na trati nahoru-dolů. Opět byla z českého týmu třetí, díky čemuž přinesla cenné body pro tým. Je tu ale přece jen malý rozdíl - před pěti lety na bronz chyběl jediný bod, zatímco letos jediný bod na bronz přebýval. A právě ten jediný rozhodl o tom, že si děvčata domů přivezla medaile, o kterých referuje i atletika.cz.

Minule bod na medaili chyběl, nyní bod přebýval. A pak že na světě neexistuje spravedlnost.
Děvčata, jste hvězdy (foto: atletika.cz)
Mimochodem, ten jediný bod znamenal pro Kamču s časem 71:59 pouhých 15 vteřin náskoku. Což ilustruje, o jak náročný závod šlo; běžela se dvě kola, každé na 6,5km s 430m převýšením, včetně velmi prudkých výběhů a technických seběhů po kořenech. A proč tak dlouhá trať? V rámci rovnoprávnosti mužů a žen letos došlo ke sjednocení tratí mužů a žen. Což fakticky znamenalo, že pořadatelé jen prodloužili ženskou trať na úroveň mužské.
Doběh shodou náhod pod českou vlajkou
Jinak okamžiky štěstí se prolínaly se surrealistickými zážitky s italskou organizací, kdy týmy jely z vyhlášení policejním autobusem, který zkrátka nehodlal dělat přestávky, takže do cíle přivezl důkladně pozvracený interiér. Nebo nepochopitelná logistika, kdy zatímco Italové byleli na místě, Češi bydleli v hotelu vzdáleném 80 minut autobusem, přičemž závod juniorů začínal už v 9 hodin ráno. Vtipné byly i služby maséra, který nemasíroval, protože byl tak trochu unavený.

Kamča se na svém druhém MS v běhu do vrchu zlepšila od minula o 22 míst ze 44. na 22. místo. Trend tedy napovídá, že při svém dalším startu v další pětiletce (v roce 2022) by měla doběhnout na nultém místě.