úterý 15. října 2013

Petřín

Kamčina podzimní krosová smršť má letos spíše skromné parametry. Není tolik času a zkombinovat odpolední závody s odpoledními dětskými kroužky je občas neřešitelný optimalizační problém. Navíc skončil pražský akademický pohár, tudíž je o maličko motivace méně.

Výjimkou je ale běh na Petřín. Objektivně vzato jde o nejatraktivnější lokalitu celé série, subjektivně vzato je to i nejhezčí příklad ryze městského krosu. Letošní parádní výhledy na klokotající město kazil jen souvislý déšť, který začal těsně před startem a kropil po dobu celého závodu.

V ženách se na rozdíl od předchozích ročníků od začátku běželo překvapivě velmi svižně. Až v druhé polovině se Kamče podařilo odpoutat se od pronásledovatelek. Její čas 16:06 byl skoro o minutu lepší než čas 2. Dany Šatrové, vítězky MČR v běhu do schodů. (Pro srovnání - loni za 15:56, předloni chvilku po porodu za 17:18.) A pocity? Trošku vydřené vítězství, ale vzhledem k tomu dešti velmi pěkný čas. 
Kvalita foteček odpovídá kvalitě počasí
Speciálně pro fanoušky našich dětí ještě doporučuji fotečku ratolestí na koloběžkách, k níž autor přidal komentář "prostí občané použili obyčejnější cestování".