sobota 5. října 2013

Lesní běh Říčany

Další zastávkou v sérii Salomon Trail Running Cupu byly Říčany, největší město na světě, co začíná na Ř. Pestrý lesní okruh se spoustou kratších výběhů, pro ženy navíc jen krátká trať 5,5km. Na účasti bylo trochu znát, že závod konkuroval bavlnářské orgii na Ladronce. Je možná trochu škoda, že se série před hobíky prezentuje jako "extrémní a drsný seriál", protože extrémní rozhodně není a drsný snad jen co by se za nehet vešlo.
Aličce stydlivce se nechtělo na vyhlášení
V ženách se běžel velmi vyrovnaný závod, kdy trio doběhlo v 10 vteřinách; všechny v mnohem lepším čase než loňský traťový rekord Radky Churáňové. Za nimi s větším odstupem Eva Skalníková, která se letos vrací k vrcholovému běhání. Kamča neměla fyzicky svůj den a ve vedoucí trojici tahala za nejkratší konec. 

Nakonec se zopakovalo pořadí z úvodního závodu v Boskovicích: 1. Pavla, 2. Pavla a 3. Kamča. Pouze Pavlu Schornou na nejvyšším stupni vystřídala Pavla Fričková (dříve Havlová). Na závod vyrazil i Fred a se 40. místem (z cca 100) je myslím spokojený. Orienťákům udělal slušnou reklamu Mrazák 2. místem v mužích.

Do finále v Motole je ale co vylepšovat. Na Motol rozhodně doporučuji zajet, je to fantastická trať v golfovém areálu, kudy jsem jako studentík načerno probíhával middle na Cibulce. Po zkušenostech z loňska by to mělo být opravdové finále.