čtvrtek 2. května 2013

Zahájení Salomon Trail Running Cup 2013

Začíná máj, je lásky čas a opět je tu trailová série Salomonu, které se Kamča účastnila již loni (Karlovy Vary, Babice, Motol). Opět se nabízí několik závodů rozdílných délek a charakteru po celé republice (včetně drsných 30km na Kralickém Sněžníku) a na závěr opět podzimní finále na high-class golfovém areálu v Motole.

Má cenu ale jet na zahájení do Boskovic? Po několikadenním trápení s alergií a kašlem je Kamča názoru, že výlet 250 km z Prahy a pak dalších 200 km za babičkou je možná až moc velký luxus na to, že závod ani nemusí doběhnout. Malým testem průdušek se tak stal Běh lásky večer před závodem. Závodili jsme všichni a nakonec to docela šlo... dokonce si vezeme z malého ale sympatického závodu hned čtvery stupně vítězů (2. Alička, 1. Kamča, 3. já a 1. Kamča+já v závodě dvojic); i když děti si budou spíš pamatovat čarodějnické opékání buřtíků.
Družstvo v kategorii do 6 let
Ještě ráno jsme se přikláněli k tomu zůstat v Praze, pak ale zavelel Kamčin závodnický pud a vyrazili jsme na D1. A nelitovali jsme. Slunečný den, na náměstí se s dětmi dalo vydržet díky atrakcím a cachtání v kašně, a ve výsledku docela pěkný výkon Kamči, i když samozřejmě s velkou rezervou na suverénní Pavlu Schornou. O závodě píše běhej.com i bezvaběh.cz.
Mareček bezvadně ovládá umění vetřít se (foto: Ladislav Adámek, bezvaběh.cz)