sobota 6. října 2012

Před zimním spánkem

Než se uložíme k zimnímu spánku, ještě nás čeká série podzimních běhů v Praze a okolí. První na ráně byly Běchovice-Praha, závod atraktivní díky nehynoucí tradicí a nelítostné konkurenci, jinak u něj ale stěží najít nějaké další plus. O konzervativním přístupu k pořádání hovoří mj. sekce Výsledky, kde jsou poslední záznamy z roku 2009. (Naštěstí aktuální výsledky jsou v jiných sekcích.)

ČT sport (ČT4) natočila vydařený záznam, kde se Kamča mihla předtím, než se odpoutala nejsilnější skupinka. Škoda jen, že díky časovému pořadu se kameraman na motorce musel brzy po startu žen vrátit na start mužů a tak nenatočil nejzajímavější záběry z rozhodujícího stoupání v druhé polovině závodu.
Zde ještě součástí vedoucí skupinky
Kamča je s výkonem navýsost spokojená. S celkovým 11. místem (10. v MČR) a časem 37:28 sice úplně ne, ale přece jen s vyjímkou Marty Fenclové soupeřky pravděpodobně netrávily bezprostřední dva dny před závodem běháním ve skalách na orienťáckém MČR na klasice.

A co je v repertoáru dále?
  • Kotlářská míle bylo poběhání v Dejvicích, kdy si Kamča zaběhla míli ženskou (5:25) i mužskou (5:23). Poetické bylo údajně chování některých počtářů, kteří usoudili, že když mají spočítat 4 kola, tak musí mít před cílovým doběhem závodníka na papírku čtyři čárky.
  • Večerní běh Folimankou byl ve znamení silného větru, kluzké podložky a blížící se bouřky, čas 9:11 se tak nevyrovnal rekordnímu času 8:47 z roku 2010. Ale opatrnější běh byl asi lepší než si sedřít kolena jako v pořadí druhá Petra Kotlíková. Bořan mi nabízel jako bývalému všivákovi start zdarma. Neberte to - běh v riflích a přímo v rekordní přeháňce.
  • Nučická stezka je Kamčina tradiční štace, viz rok 2010 a 2011. Tradičně dala oba závody, kratší (1,9km) i delší (6,1km) distanci. Na obou si zlepšila svoje osobní rekordy, konkrétně na 7:11 a 21:15. Hlavní (delší) závod bylo krvavé drama, kde ve finiši vítězství pro sebe strhla čerstvá mistryně ČR z Běchovic Monika Preibischová. Kamčino 2. místo těsně za Monikou je více než potěšující - kdo by si například po letošním MČR v krosu tipoval, že Kamča bude schopna běžet tempo na silnici společně s Monikou?