pondělí 17. května 2010

Lálo, vítám tě ve vysílání aneb 13 dialogů pro startovní číslo 13

Titulek jsem si vypůjčil od redaktora ČT4 Petra Kubáska, kterému spolukomentátora výborně udělané přenosu na ČT tradičně dělal Vladimír Lučan. Následuje téměř neupravený syrový záznam reálné přímé řeči (PB: normální text, VL: kurzíva). Začínalo se popisem favoritek, o Kamče zatím nepadlo ani slovo.

1. To byl výčet favoritek dnešního závodu. Zapomněl jsem na někoho, Lálo?

Myslím, že tvůj výčet byl naprosto úplný.

2. Aktuálně čtvrtá žena rankingu, Kamila Gregorová z Chotěboře... Možná černý kůň celého závodu?

Určitě, vlastně loni si svými výkony a ... hm ... svým tréninkem vysloužila pozvánku do reprezentace. Je možné, že v tomto závodě může překvapit. Určitě na to má fyzicky natrénováno dobře. Ale vidíme zaváhání opět na první kontrolu, vběhla do rohu, čekala kontrolu z druhé strany.

A to jsou ta drobná zaváhání, která v konečném účtování mohou hrát nesmírně důležitou roli.

3. A vidíme v přímém přenosu rovnou chybu i na druhou kontrolu a myslím si, že tato závodnice se bude muset hodně snažit.

4. Tady také jedna z adeptek na vítězství, Kamila Gregorová, ale to jsme viděli, že ta zaváhala hned po startu.

Tady bylo další drobné zaváhání a ještě má chvíli, než se dostane k mezičasu.

5. Na druhý mezičas míří Kamila Gregorová, která průběžně na prvním mezičase stále figuruje na třetí pozici. No a vidíme fantastický čas Kamily Gregorové, která je více než 30 vteřin rychlejší než Ivana Bochenková.

Zřejmě ta druhá pasáž vyhovovala lépe jejím běžeckým schopnostem.

Takže ta chyba, kterou jsme viděli u Kamily Gregorové na startu tak zatím není moc znát v průběžných výsledcích.

Zřejmě věděla, co si může dovolit.

6. A tady vidíme Kamilu Gregorovou, jak se blíží k předposlední kontrole.

Ovšem ten náskok Gregorové na Bochenkovou na 17. kontrole byl 32 vteřin. V cíli je zatím nejrychlejší Martina Dočkalová.... Takže Kamila Gregorová překoná ten čas téměř o minutu. Vidíme zatím nejrychlejší ženu v cíli. Kamila Gregorová stlačila ten čas jako první pod 16 minut a to dosti výrazně.

Kamila Gregorová musela druhou část výrazně nakopnout.

8. Daně Brožkové se začátek evidentně vyvedl. Uvidíme, zda udrží nastolené tempo i v druhé polovině závodu, kde Kamila Gregorová naprosto famózně zrychlila... Na tomto mezičase vlastně poráží Kamilu Gregorovou o 27 sekund, to znamená, že v tuto chvíli má slušný náskok. I kdyby běžela o něco pomaleji než Kamila Gregorová tu druhou polovinu závodu, tak stále by to na Kamilu Gregorovou mohlo stačit.

9. A jednoznačně, Dana Brožková drží to nastolené tempo. Stále vede, ale ten náskok se ztenčil oproti prvnímu mezičasu na necelých 13 vteřin.

Myslím, že to bude ještě zajímavá bitva ke konci, budeme čekat zajímavý závěr o zlatou medaili mezi Danou Brožkovou a Kamilou Gregorovou. Vypadá to, že je na trati ještě Monika Topinková, která je může ohrozit.

10. My už netrpělivě v cíli očekáváme Danu Brožkovou, která měla na prvním mezičase Kamilu Gregorovou náskok 27,5 vteřiny a na tom druhém už pouze 12 vteřin, tak co? Zvítězí Dana Brožková v dnešním závodě? Já bych řekl, že to stačit nebude. Dana Brožková jednoznačně zpomalila. Vidíme čas Gregorové 15:15.7 a Dana Brožková teprve v této chvíli razí poslední kontrolu.

Kamila Gregorová musela úžasně zrychlit v té závěrečné pasáži.

Jednoznačně bude čas Dany Brožkové stačit na druhou pozici, ovšem Kamila Gregorová, černý kůň závodu, zůstane i po proběhnutí Dany Brožkové cílem na první pozici. 11.1 vteřin ztratila dvojnásobná mistryně světa na Kamilu Gregorovou.

Už v tuto chvíli můžeme říci: Kamila Gregorová - obrovské překvapení tohoto závodu.

11. Vše nasvědčuje tomu, že Kamila Gregorová dnes zvítězí.

12. Můžeme rekapitulovat tento závod: novou mistryní republiky ve sprintu se stává Kamila Gregorová, druhá je dvojnásobná mistryně světa Dana Brožková a třetí je tato žena, Monika Topinková.

13. Toto je vítězka Kamila Gregorová.

Kamila Gregorová potvrdila své úžasné fyzické zlepšení letos a i přes chybky, které jsme mohli vidět přímo online, dokázala zabojovat a v druhé části trati úžasně zrychlit a jednoznačně rozptýlit jakékoli pochybnosti.