pondělí 5. října 2009

U Rumcajse na Řáholci

Rok se s rokem sešel a opět nás čekala morální povinnost v podobě MČR družstev. Loni, tj. v roce 2008, jakož i v roce 2006 jsme skončili 31., letos jsme byli zvědaví, kam nás posune Kamča jako naše hlavní eso v rukávu. Ráno raníčko ale Kamča vstala a běžecký poměr s námi rozvázala: kašílek, teplotka a rýmičky postihla jí a též obě dětičky. Nastoupila Eva jako vždy připravená náhradanice a s ní i mírná změna soupisky.

Je tam! Okroužkovaný Hubánek ve smečce chrtů

Vše ale nakonec dopadlo dobře a Hubánek mohl vyrazit na trať. Fandili jsme mu ostošet, jakkoli to v nesmyslně postavené a nepřehledné aréně bylo možné. Přiběhl na 33. fleku, po Míše a Alešovi na dalších úsecích byl z toho stále pěkný 35. flíček. Pak nastupuje trio Pinďa-Greg-Eva a přes jejich heroické výkony padáme na 44. místo. Bez ironie, Eva si zaslouží klobouk dolů. Sice se k nám začala blížit štafeta CHT B, ale to by nesměl nastoupit David, který skvělým finišem z hromadného startu, na úrovni rozběhového času Hubánku, dokázal něco stáhnout.

David zjišťuje číslo své štafety

A co říkají výsledky? Pohoršili jsme si na 43. místo, což ale odpovídá současné kondici. Bude holt třeba zapracovat na fyzičce, abychom se vrátili do sluných míst kolem 30. místa. Jinak závody pěkné, ale aréna, kdy se křížily průběhy, kde nebylo nic vidět a kdy se probíhalo nakonec jinak, než si přál stavitel trati, si zaslouží řádnou architektonickou kritiku. I ta stavba byla dost nudná: všichni šli vlastně úplně tentýž 7km okruh a na závěr se jen lišil pytlík, který tak někdy měly minutu a půl, jindy třeba minut sedmnáct. Celkově ale parádní zakončení klubové sezóny.