pondělí 31. prosince 2012

Fantom Jára Hustník opět na scéně

... a s ním opět zakončení sezóny ve vánočním čase. Letos jsem Járovi nepomáhal a mohl se těšit ze zážitků na druhé straně barikády. Stejně jako loni šlo o zákeřný paměťák. Novinkou byl start na krásném místě, kde se tak často neběhá a kde je spousta vypečených detailů.
Járo, ty nám mozek zavaříš!
Sbíraly se lístečky a tudíž trochu šlo i o taktiku. Kolik kol zvolit (já se rozhodl pro 4) a kudy vyrazit a zda spolupracovat či ne. Podařilo se mi vyrazit velice záhy, takže jsem osamoceně sbíral dost často první nebo nanejvýš druhý lísteček. Potrápil jsem se ale na 37, kde jsem ztratil dvěma pokusy celkem aspoň 7 minut (ze 45), navíc jsem neviděl lístečky na místě 32 a 42. Tím pádem mi těsně nevyšla taktika sebrat všechny kontroly a v posledním okruhu jsem rezignoval na pytlík 52-49-48. Celkově jsem ale spokojený, na domácí zahrádce jsem získal skalp aktuální mistryně.

neděle 23. prosince 2012

Postapokalyptická zimní liga

Třináctý bakchun je za námi, galaktický rovník do nás pere záření, seč mu síly stačí, ale to mi nezabránilo zaběhnout si v době postapokalyptické zimní ligu v říčanských humnech. Na trati B jsem podal historický výkon: (i) Mám skalp Košíka. (ii) Snad poprvé jsme přijeli na závod, který jsem běžel já namísto Kamči, přitom Kamča nebyla v očekávání. (iii) V hustnících jsem si povodil i reprezentantku. (iv) A to vše po důsledném několikaměsíčním odpočinku.
Tady někde byly kdysi Říčany a okolní lesy
Největší postapokalyptická výzva je nicméně stále před námi, že Járo Hustníku...

pátek 21. prosince 2012

Řekni mi zrcadlo, která z vytrvalých princezen je nejkrásnější?

Redakce běhej.com vypsala soutěž o Nejlepší vytrvalkyni roku 2012. V sestavě je spousta skvělých jmen se skvělými výkony a je skvělým oceněním, že se do širší nominace za výkony na Velké Kunratické, ME v běhu do vrchu a vítězství MČR na klasice v OB dostala i Kamča.

Když jako mírně zaujatý vynechám svoji drahou polovičku, myslím, že by si hlasy zasloužily Ivana Sekyrová a Pavla Schorná. Na této anketě mi přijde dobré, že nominované se vzájemně během roku porovnávaly a existují z toho výsledky, dokonce na Běchovicích běžely téměř všechny jmenované zároveň.

Proto si myslím, že redakce udělala chybu, když do nominace zařadila špičkovou ultramaratonkyni, která se ale na žádné srovnatelné distanci nemůže s žádnou z ostatních porovnávat. Klobouk dolů před jejími výkony (ať už si o smyslu ultramaratonů myslím své), ale je to úplně jiná disciplína. Je to jako kdyby se do nominace zařazovaly úspěšné reprezentantky v radiovém OB.

A když už jsme u ROB, zde máte k Vánocům nesmrtelný Rubikon trefně propagující ROB

pondělí 17. prosince 2012

Silvesterlauf Zürich

Tento víkend byl ve znamení Curychu. Zatímco mně přijali paper na dubnovou konferenci EPCS v Curychu, Kamča přijala pozvání na 36. Zürcher Silvesterlauf. Zatímco já si budu platit cestu, registraci a hotel, Kamča měla cestu, startovné a hotel zdarma. Navíc dostala, dokonce předtím než vyběhla, i nemalé dýško startovného. Tak mi povězte, kde je ta zatracená genderová rovnováha!
Loktařky jdou do toho
Po dvou týdnech plácání se v bacilech Kamča neměla silné ambice, koneckonců předchozní výlet na silně obsazený běžecký závod do zahraničí (kros v Tilburgu) také nedopadl dle očekávání. Ale v Curychu šlo o pěknou trať a zřejmě i atmosféra předvánočního stresu (kde narychlo Aličce koupit plyšovou kočičku, co mňouká?!) se pozitivně projevila v motivaci a výkonu.

Jedním z cílů bylo porazit Topču na její aktuálně domácí švýcarské půdě a pak přiblížit se švýcarské reprezentantce Sáře Lüscher (7. na middle MS2012). A obojí se podařilo. S dětmi jsme sledovali online mezičasy (mimochodem velmi pěkně udělané, je skvělé, že je tohle standard) a viděli Kamčin boj o 18. místo z 31 dam a slečen.
Moc se mi líbí online video z doběhu, stříhané přesně dle čísla závodníka
Závodu vévodila dvojice Keňanek, která se spolu nijak nemazlila. Průměr 3:16 na kluzké trati 6.3km s kopečkem a zatáčkami není vůbec špatný. Sara Lüscher byla 14., Topča 28. Ale ani Kamčin průměr 3:34 není k zahození (co bych za to dal) a skalp Topči samozřejmě potěšil. 

Teď má Kamča nabídku na další závody, takže kdybyste někdo náhodou nevěděl, co dělat o víkendech, měl bych pro Vás tři hodné, klidné a poslušné děti, kteří Vám pomohou s domácími pracemi, uklidí, vyčistí a vyluxují a to vše jen za byt a stravu (konkrétně půl kila čoko-vloček s litrem mlíčkem na celý víkend).

úterý 4. prosince 2012

Pražská opička


Alička se hrdinsky zúčastnila závodu Pražský opičák a v nerovném závodě dětí do 8 let zvládla slézt dva bouldery z deseti.

A proč vůbec chodí na lezení? Vždycky bude lepší, když nám poleze na stěny spíš než když nám bude lézt na nervy.

Hurá na boulder
Další boulder pokořen