pátek 30. dubna 2010

Pavouček

Aktivista a pěstitel koz Stanislav Penc říká, že nemá plácačky na mouchy, protože má pavoučky. My také nemáme plácačky, anšto nemáme mouchy. Ale pavoučky máme. A když se člověk probudí, visí mu nad hlavou jak v béčkovém hororu.

Šplh nahoru s balením lana

Po slanění v defenzivním postoji

pátek 23. dubna 2010

Nominováno jest

Křtem v reprezentačním týmu byly pro Kamču nominační třídenní v Třebíči-Moravské Třebové-Skřípově. Nemůžu nezačít vzpomínkou na dadaistického komentátora na nominačním longu, které bylo zároveň Mistrovstvím Moravy (bohužel nemám doslovné citace, děti mi zabránily vzít si tužku a vše si doslovně psát): Dozvěděli jsme se, že Mistrovství Moravy je největší závod OB na Moravě (Áčka se nepočítají, tam přece jezdí hlavně Češi), že pro toto mistrovství „čeští přátelé na Svazu“ neměli pochopení až do roku 1992 (a lenoši si ani neudělají Mistrovství Čech ani Mistrovství Slezska?), něco o dobíhajících nestárnoucích veteránech a dalších vynikajících závodnících (aby se pak se ukázalo, že dostali 20 min od čela). Není divu, že vznikla facebooková skupina Chceme se na závodech bavit. Chceme, aby komentoval Tonda Věžník!!!!, kde naleznete další osvěžující výroky.

Kamče se nominace nepovedla, ale šlo o pěknou a cennou zkušenost. Ve sprintu 5., což bylo nad její očekávání, protože ze sprintu měla respekt a navíc zkazila dlouhý postup na K4, kde přeběhla průchod a výrazně se vracela. Na middle zkazila hlavně trošku zrádný výrazný strom v hustníku, nechala se doběhnout Topčou a pomohla jí tak k vítězství v middle a potažmo k nominaci součtovým "sčotem". Bohužel long, který měl být hlavním vrcholem, se nepovedl, mezičasy ukazují 1' na K1 a hlavně 3' na K3. Pak už běží stejným tempem jako Dana i Vendula až na K13, pak ale 1' na K14 a 1' na K19. Vysoké tempo nestačilo na lepší než 6. místo. Překvapil mne čistě fyzický mezičas na sběrku (výběh do kopce na louce): Kamča 23'', Dana-Martinka-Radka 30-34'', Topča 36'', Vendula 41''. Podivejte se i na sběrku při sprintu, i mezi muži by Kamčin čas 1:57 byl vprostředku pole (Mats Haldin 1:45, Martinka 2:09, Vendula 2:17, Dana 2:22). Potenciál je, jen ho prodat na správném místě a ve správný čas. Podrobný popis nominačního víkendu nabízí repre-web.

Ale šance jet letos na ME do Bulharska ještě existuje.

úterý 6. dubna 2010

sandstones.cz

Pro Kamču prvním (a doufejme, že ne posledním) letošním soustředěním byl sandstones.cz, kemp v Doksech, organizovaný několika českými orienťáky pro severské kluby. Kemp nabízel poměrně širokou škálu tratí a technik, většinou na upravovaných mapách (viz detaily). Ukázalo se, že ve skalách postačí i pouhé omezení žluté a cest k zajímavému tréninku. Na připravených tratích bych nejvíc vyzdvihl variabilitu a snahu zaměřit každý trénink na určitou konkrétní schopnost.

Poměrně málo informací, ale trénink nebyl mimořádně záludný; pouze K6 mi dala hodně zabrat, neboť při náběhu byla celá řada drobných terénních vln, které si člověk pletl s hledaným srázkem.

Skvělé byly miniokruhy na mapě 1:4000; zde se přiznám, že jsem u K1 na prostoru max. 40x40 metrů strávil zoufale několik minut

Přijela i IFK Mora s Evou Juřeníkovou; u nás sotva slezl sníh a pro ni šlo už o páté (!) letošní soustředění. Eva vyhrála s drtivým náskokem i 2. etapu Prague Easter, které pro nás znamenalo Velikonoční prodloužení kempu. Kamča celkově 3., poté co zejména v E2 udělala dost chyb na postupech a i nějaké drobné dohledávky. Za zmínku stojí zejména pěkně postavená technická trať E1 v Želízech (stavitel: Šárka Svobodná), kterou Kamča zvládla, až na špatnou volbu nejdelšího postupu, kdy skočila na špek a pokusila se o přímý (zcela nevýhodný) postup. V E3 navíc zachybovala ve skalním městě, nechala se doběhnout, pak se ale strhla ke skvělému finiši a málem doběhla i čelo závodu.

Nejlepší při Velikonocích byla technicky brilantní Míša Omová.

A zhodnocení? Padl respekt ze skal, a to je dobře.

pondělí 5. dubna 2010

Mareček si může počítat již druhý prstík

Rok se s rokem sešel

Mareček kráčí v šlépějích dědečkovy hasičské praxe

Alespoň na chvilku si pohrát s vlastním dárkem než bude zcizen právem silnějšího